Shoes + Iphone = Shoe Addicts

Mi – žene smo jedna uistinu sposobna bića. Kreativne i neustrašive. Ovo je priča koju je potakla jedna pripadnica nježnijeg spola, naravno uz apsolutnu podršku muškog čopora zahvaljujući kojem je zaživila jedna jako dobra ideja.

Riječ je o aplikaciji Shoe Addicts namijenjoj korisnicima Iphone uređaja koja okuplja sve ljubitelje cipela. U kratko vrijeme aplikacija je privukla velik broj fanova koji osim što dijele i uređuju fotke svojih cipela, druže se, komentiraju…

Ipak, u samom startu dat ću jednu kritiku – ako ste slabi na cipelice hodalice i volite ih, neće vam biti lako vidjeti predivne primjerke koje neke damice kriju u svojim ormarima..

Budući da sam u startu dala kritiku, odmah ću ublažiti jednom pohvalom; ni sama više ne pratim na koliko sam društevenih mreža i koliko aplikacija koristim… Pribojavala sam se da me neće zaintigirati jer postoji već toliko toga, ali bila sam u krivu – aplikacija je izvrsna, zanimlijva, dopadljiva, kreativna, presimpatična!

Hello Shoeaddicts!! Off couse, I’m here!

Evo što kaže Anela Senčar, dama s početka priče 🙂

S: Kome je aplikacija namijenjena?

Svima koji nose i vole cipele, bez obzira na to imaju li u ormaru dizajnersku kolekciju ili najobičnije starke – najbitnije je da su dovoljno kreativni da pokažu u kojim prilikama i na koje načine ih nose. Ako nas oduševe, možda će baš njihova fotka predstavljati njihov grad u tzv. Vitrini u kojoj se nalazi popis gradova. On se proširuje sa svakim novim userom pa tako uskoro planiramo uvrstiti još svjetskih prijestolnica 🙂

S: Posebno sam oduševljena što je aplikacija djelo domaćeg tima ljudi. Tko su kreativci?

Iza ovog projekta stoji samo nas četvero – developer Goran Vukšić koji je od siječnja potrošio više od 1000 sati rada na aplikaciji i svaka mu čast na tome, dizajner Marko Prljić, Peđa Pušelja koji radi na marketingu i ja, zadužena za komunikaciju. Aplikacija je izašla prije nepunih mjesec dana, znamo da korisnici imaju velika očekivanja od nas, što znači da je posao tek počeo!

S: Tri muškarca i jedna dama.  Anela, priznaj – tko više uživa u aplikaciji, ti ili kolege suradnici 🙂

Moram priznati da su se dečki iz tima totalno zakačili za aplikaciju, makar Marko i Goran imaju svega dva para cipela u ormaru 🙂 Ali, polako sam ih počela uvoditi u svoj svijet pa je tako Peđa odjednom kupio čak tri para New Balansica, nakon čega sljedeća tri mjeseca nije mogao doći k sebi da je to napravio.

S: Po naslovu , očito da je namijenjena ljubiteljima cipela.  Što sve  svojim korisnicima nudi?

Koncept je vrlo jednostavan – slikaš cipelice u nekoj svakodnevnoj situaciji u kojoj ih nosiš, uljepšaš fotku našim filterima i borderima (uskoro će ih biti još!) te dodaš informacije o brendu i cijeni. Fotka se potom pokazuje na tvom Shoelineu, a ostali Addictsi mogu reći da im se sviđa tako što će kliknuti na ‘Heel Up’ ili je komentirati 🙂 Također, mogu se pratiti globalni i lokalni trendovi, a super je to već sada imamo korisnike iz cijelog svijeta, od Pekinga do Kanzasa i od Pariza do Filipina!

S: Kakve su prve reakcije?

Zanimljive, u svakom slučaju 🙂 S jedne strane, Addictsi koji su oduševljeni da postoji tako nešto i frendovi koji nas podupiru u svakom smislu, s druge strane mentori s kojima smo razgovarali na Seedcampu, jednom od najvažnijih startup natjecanja u Europi gdje smo ušli u top 19 finalista. Zahvaljujući savjetima svih njih, odlučili smo se na neke promjene pa ćete tako uskoro moći vidjeti i novu ikonu aplikacije, na kojoj je radila Maja Benčić, jedna od Addictsa 🙂

S: Što možemo očekivati u budućnosti iz vaše kreativne radionice?

Planova je puno, nadamo se da će se neki od njih što prije i ostvariti. Mislim da je svima jasno da u Shoe Addicts ulažemo vlastito slobodno vrijeme i novac te da nam je sada prioritet ispeglati aplikaciju do kraja kako bi korisnici bili što zadovoljniji 🙂 Planiramo se povezati s brendovima i prodavaonicama obuće koji će na jedan izuzetno intuitivan i nenametljiv način obavještavati Addictse o svojim sniženjima i novostima. Imamo puno upita vezanih za Android – jako nam je žao što u ovom trenu nismo u mogućnosti izbaciti app i na Android, no to je svakako u planu. Ipak, za to je potrebna puno veća ekipa, više novaca i vremena, a nadamo se da do toga doći u bližoj budućnosti. Držite nam fige 😉

S:  I za kraj, jedno pitanje za damu iz tima: ima li žena ikad dovoljno cipela?

Huh, ne! 😀 Obožavam isprobavati i kupovati cipele i jedino što mogu zaključiti je – nikad dosta!

Živio govornik!

Bravo ekipa, držimo vam fige! A vi, što čekate- još se niste logirali??

Čekam vas 🙂

Pronađite aplikaciju:

http://shoeaddicts.me/

http://itunes.apple.com/hr/app/shoe-addicts/id533030625?mt=8

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s