Boja strasti i samopouzdanja… Crvena!

hartera_8

Dan nakon Valentinova, naša tema će biti boja koja asocira na ljubav. Osim toga, crvena je boja strasti i rizika. U feng shui-i teoriji crvena boja se smatra dobrodošlom, ali treba biti oprezan u doziranju ove boje koja vrlo lako može postati prenametljiva i dominantna…

U drevnoj Kini crvena boja koristila se prvenstveno u dekoraciji posudica za kozmetiku, ruževe, puder i kreme, koje su stajale na kozmetičkim stolićima neudanih djevojaka, a smatralo se da privlače bolje bračne prilike, te za ukrašavanje vaza. Iz toga vidimo da se crvena, iako povoljna boja, treba koristiti umjereno. (s portala feng-shui-dom.com)

Crvena je energična boja i asocira na bunt, snagu, samopouzdanje. U garderobi, crvene haljine nose djevojke koje znaju što žele i imaju dobro mišljenje o sebi te ih ne brine stav okoline. Po zimi, mnoge djevojke odlučuju se upravo za crvene kapute da iskoče iz sive i crne mase i svjesno ili nesvjesno reflektore javnosti privuku na sebe.

Brojne dame i damice u poslovnom svijetu izbjegavaju ovu boju jer je preagresivna, ali zato se vješto igraju detaljima: crveni lak za nokte (iako postoje nijanse i nijanse, budite oprezne…), crveni broš ili decentne naušnice, a uz crno ili sivo odijelo crvena torba vaša je saveznica.

Ovo je boja koja budi oprečna mišljenja. Žene ju najčešće ili jako vole ili ju izbjegavaju u širokom luku. S crvenom budite oprezne i napravite ju svojim saveznikom, ako ste neustrašive i svoje – nosite ju jer vi to možete, ako još niste razvile do kraja svoje samopouzdanje, umjereno, dajte joj priliku i radite na sebi i pomalo kako bude raslo samopouzdanje, rast će i broj odjevnih predmeta crvenih nijansi 🙂

Fotografije: Pinterest

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s